'De profundis', de Miguelanxo Prado













Fotograma de la pel·lícula d'animació 'De profundis'.


El dibuixant gallec Miguelanxo Prado, director de la pel·lícula d'animació 'De profundis', prepara per al mes d'abril l'edició d'aquest treball en format DVD i la publicació del llibre. Prado ha expressat la seva satisfacció per la resposta del públic en les sales de projecció cinematogràfiques, si bé ha reconegut que es tractava d'una cosa "secundària", ja que és un requisit obligatori perquè hi ha rebut el projecte ajudes oficials.

Prado ha considerat un "contrasentit" aquesta condició i ha advocat perquè es revisi "en un futur immediat". Així, ha assegurat que "hi ha molts projectes audiovisuals que serien factibles", de no ser per l'obligació de passar-los a cel·luloide, fer-ne còpies i distribuir-los en sales, fet que "els fa inviables. En aquest sentit, el dibuixant gallec opina que "una mesura per potenciar la producció i la creació s'acaba tornant en contra". Miguelanxo Prado ha estat un dels participants en la segona sessió de les Classes Magistrals d'Il·lustració que es fan fins demà a Pontevedra. A aquestes jornades assisteixen més de mig centenar d'artistes, dissenyadors i il·lustradors, als quals Prado ha recomanat "autocrítica i persistència" per donar a conèixer el seu treball.

Un altre dels ponents ha estat l'il·lustrador valencià Miguel Calatayud, que ha dedicat la seva intervenció a la il·lustració enfocada cap a la poesia. Després de la xerrada, Calataiud ha augurat un "futur interessant" als il·lustradors gallecs. Miguel Calatayud ha elogiat la contribució de l'editorial Kalandraka com a "plataforma de projecció" dels il·lustradors gallecs "no només en el territori gallec, sinó a la resta de la Península".


[bio] Miguelanxo Prado (La Corunya, 1958), dibuixant de còmic gallec. Inicia la seva trajectòria en la dècada dels anys 80 en diverses revistes d'àmbit adult, arribant a publicar algunes històries en les millors revistes de l'època, com 'El Jueves'. A principis de la dècada dels 90 la seva obra es fa més escassa, dedicant-se al disseny de personatges animats en televisió, per a la televisió de Galícia en el programa 'Xabarín Club' i als Estats Units en la serie 'Men in Black' , el productor de la qual era 'Steven Spielberg'. Des de l'any 1998 és director del saló del còmic 'Vinyetes des de l'Atlàntic' en la ciutat de La Corunya.

Entrades populars