Relats eròtics d'autors al voltant de Miró

El llibre 'Directe al gra' de Brosquil reuneix 12 relats eròtics d'Isabel-Clara Simó, Sebastià Alzamora, Carles Cortés i Julià de Jòdar entorn de sis il·lustracions del pintor Antoni Miró.

Arran d'unes converses entre Carles Cortés i el pintor Antoni Miró per escriure la biografia de l'il·lustrador, Cortès va pensar a escriure una sèrie de relats al costat del seu col·lega Isabel-Clara Simó amb la qual va coincidir per a la publicació d'unes antologies.

En aquest sentit, els tres alacantins van decidir reunir-se per fer un projecte al costat d'altres dos autors més de procedència literària i geogràfica diferent, el mallorquí Sebastià Alzamora i el català Julià de Jòdar.

El llibre s'estructura en quatre parts, encapçalades per una il·lustració d'Antoni Miró, on estan repartits els 12 relats, tres de cada escriptor, a més d'un pròleg d'Enric Soria que parla del gènere literari eròtic.

L'escriptor Carles Cortés situa el lector en un context més realista, amb records de pubs i cambrers d'hotels per proposar-nos tres variacions sobre el tema del ritual inicial, a diferència de l'escriptor català Julià de Jòdar que amplifica, parodia i reescriu textos cèlebres.

Per la seva banda, Isabel-Clara Simó actualitza un aire jovial de la literatura picant amb uns relats plens de col·loquialisme, mentre que Sebastià Alzamora articula els seus relats al voltant del 'leit-motiv' de les olors.

Carles Cortés ha explicat que "dins del joc de la literatura volíem indagar en el relat breu eròtic des de quatre experiències literàries, edats i procedències diferents".

Així mateix, Cortès ha assenyalat que tots els autors havien abordat l'erotisme en les seves novel·les, tot i que "no de manera exclusiva i en aquesta ocasió ho hem fet d'una manera més lúdica i atrevida"./EP

Entrades populars