El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa i el Museu Puget

El director general de Belles Arts del Ministeri de Cultura, Julián Martínez, ha signat avui amb l'alcalde de Vila, Xico Tarrés, l'anualitat corresponent al 2007 per finançar les obres d'ampliació del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE), que s'iniciaran en un mes i mig i es prolongaran durant 18 mesos. Amb aquest compromís, el Govern espanyol sufragarà els 2.018.000 euros que costa la millora del museu, que guanyarà, entre d'altres, "notables espais per a la conservació de les obres, la inclusió d'una exposició permanent dedicada al pintor "Portmany", una biblioteca, sales d'estudi, i tot això, adaptat a les persones amb algun tipus de discapacitat", segons ha informat la tinenta d'Alcalde de Promoció Turística i Cultural, Lurdes Costa.

De totes maneres, Martínez ha visitat les Balears per anunciar dues actuacions més al voltant de la zona de Dalt Vila, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, com ara l'anunci d'obertura del Museu Puget per a l'estiu que ve. Després d'anys de desacord entre les diferents institucions per posar en marxa el llegat que Narcís Puget va donar al Ministeri l'any 1981, el Govern espanyol ha donat a conèixer avui que la gestió "ja ha quedat solucionada després de signar amb l'Ajuntament d'Eivissa un altre acord en el qual Cultura aporta 80.000 euros per a la contractació de part de personal i despeses corrents i, a canvi, el consistori es responsabilitza de la gestió".

A partir d'ara, "es portarà a terme una revisió de les instal·lacions, obres que es van concloure fa menys de tres anys i el museu ja estarà llest per obrir les portes", ha destacat el director general. Una altra de les actuacions que la direcció de Belles Arts ha valorat avui és l'actuació al Puig de Molins, obres que Martínez ha assegurat que "s'estan acabant, motiu pel qual podria obrir-se abans de l'abril". En aquest sentit, tant el representant del Govern espanyol com els de l'Ajuntament han ressaltat la voluntat d'entesa entre les dues institucions per a les inversions en el patrimoni de la ciutat d'Eivissa.

Entrades populars