'Fragments de vida' de Ramon Pichot

















Obra "Marcela de perfil" de Ramon Pichot


El Museu d'Art de Girona, inaugura avui l'exposició 'Fragments de vida' de Ramon Pichot. On trobarem 120 olis i dibuixos a llapis, pastel, cera i guaix que abasten des del 1942 fins al 1996, any en què va morir l'artista, i mostren l'obra més personal i íntima del pintor. Es podrà veure fins el 20 de maig.

La comissària i filla del pintor, Gemma Pichot, assegura que es tracta d'una exposició "inèdita" perquè mostra una part de l'obra més desconeguda del seu pare, mai exposada enlloc. Per a l'artista el dibuix era el fonament estructural sobre el qual s'edificava tota la seva obra. Era com el seu instrument per captar els fragments de la vida. Tenia una formació clàssica, i el dibuix anava paral·lel a les seves pintures a l'oli.

L'artista sempre seguia un mateix procediment a l'hora de crear una obra. Primer començava a fer un esbós d'un model amb el llapis i en el moment que considerava que ja en tenia l'essència, el model passava a un segon terme i començava la creació. Pichot rebutjava treballar amb fotos perquè, segons deia, la instantània no li permetia entendre allò que necessitava per treballar.

La figura femenina marca el contingut de la mostra. L'artista tenia molt d'interès per l'estudi de la imatge femenina, per l'harmonia de les seves formes i per la seva gestualitat més íntima.

Les obres que s'exposen pertanyen al fons familiar dels Pichot, que tenen guardat a la casa familiar de Cadaqués.

Entrades populars