Nou centre d'art contemporani a Barcelona

La Fundació Suñol obrirà les portes al centre de Barcelona a mitjans d'abril. La seva extensa col·lecció d'art contemporani, que consta de mil dues-centes obres, s'instal·larà en un cèntric espai, situat al Passeig de Gràcia, tocant a La Pedrera. La primera exposició constarà de cent peces de la pintura, l'escultura i la fotografia més representativa del segle XX, amb noms com Warhol, Picasso, Miró, Dalí o els membres de Dau al Set.

La Fundació Suñol va néixer el 2002 amb l'objectiu de 'contribuir a la divulgació i el coneixement de l'art contemporani', segons ha explicat el director, Sergi Aguilar. El col·leccionista Josep Suñol ha estat trenta-cinc anys recopilant obres, fins que n'ha aplegat mil dues-centes. Són peces, la majoria pintures, realitzades entre els anys 1915 i 1995. Per tant, la col·lecció fa un recorregut pels diferents períodes artístics del segle XX, passant per exemple per les avantaguardes, el pop-art o l'art conceptual. L'obra més antiga és 'Linee-forza del pugno di Boccioni', del futurista italià Giacomo Balla.

El nou centre estarà situat allà on el besavi del col·leccionista, Josep Suñol, havia viscut. La primera exposició obrirà les portes a mitjan d'abril i es podrà visitar fins al mes de novembre. Algunes de les obres que s'hi podran veure són 'Composition bleue', de Joan Miró; 'Studies for motion picture scenario', de Salvador Dalí; i 'Bust de dona amb brusa groga', de Pablo Ruiz Picasso./EP

Entrades populars