'Patrimoni, creació i educació: el present com a futur' a La Pedrera

La Fundació Caixa Catalunya convoca unes noves conferències internacionals amb el títol 'Patrimoni, creació i educació: el present com a futur', que tindran lloc a La Pedrera els dies 15, 16 i 17 de març de 2007.

'Patrimoni, creació i educació: el present com a futur' és un pas més en l’intent de trobar nous punts de confluència entre el patrimoni històric, del qual La Pedrera n’és un exemple clar, la creativitat artística contemporània i l’educació. El seu objectiu consisteix a entendre una mica millor com els espais esdevenen llocs, com les arts són en elles mateixes formes de coneixement i com la vida de la gent busca el seu aixopluc entre la natura i la cultura.

Considerar el present com a futur, és a dir, projectar en el temps les opcions que avui prenem, posa en primer terme la responsabilitat que porta implicita la noció de patrimoni i la importància que el llegat històric té en l’educació dels ciutadans i, en especial, en les noves generacions en procés de formació.

La conferència pròpiament dita es complementarà amb una compilació de projectes i programes realitzats arreu del món, titulada 'Patrimoni i educació: arxiu de projectes'. El conjunt de les intervencions i l’arxiu documental seran recollits en un número monogràfic de la revista de la Fundació Caixa Catalunya, Nexus, i passaran a formar part integrant dels arxius de la pàgina web.

Entrades populars