Raquel Tibol reedita les escriptures de Frida Kahlo '

La crítica d'art, Raquel Tibol ha anunciat avui que donarà a conèixer al març una nova edició del seu llibre "Escrituras, Frida Kahlo", en castellà, que inclou 300 textos inèdits entre poemes, notes i cartes. L'obra es posarà a la venda al març i només a França, Holanda, Portugal i Hongria. Tibol va treballar com secretària del muralista mexicà Diego Rivera (1886-1957), ha dit que en aquesta edició presentarà la correspondència amb Alberto Misrachi, entranyable amic de la pintora, així com una nova carta al seu amor de joventut Alejandro Gómez Arias, entre altres sorpreses. "És una correspondència saborosíssima, no només amb Alberto, sinó també amb les seves filles, a qui els va escriure correguts", ha explicat.

Frida Kahlo (1907-1954) va ser esposa de Diego Rivera i va començar a pintar després d'un accident que li va provocar severs traumes en la columna i un sofriment que va reflectir en les seves obres pictòriques. Tibol ha afegit que aquests nous textos són el resultat d'una "recerca personal en diferents arxius d'Estats Units i Mèxic". La crítica d'art ha contat que el llibre també inclou les cartes que va enviar la pintora al seu amic, el doctor nord-americà Llegeixo Eloesser, a qui va conèixer en l'Hospital de San Francisco, Califòrnia.

Kahlo compliria el pròxim 7 de juliol 100 anys, pel que serà objecte d'innombrables celebracions en museus de Mèxic i Estats Units. Tibol ha assenyalat que el seu interès per reunir aquests textos va sorgir perquè volia demostrar que Frida aparti de pintora tenia "vols d'escriptora". L'especialista ha esmentat que aquesta quarta edició sota el segell Lumen, serà publicada a França, Holanda, Portugal i Hongria i ha reconegut que des de l'exposició en la Tate Modern de Londres, els escrits de Frida han despertat un gran interès en altres països. Tibol ha comentat també que "l'editorial Shirley Perlman traurà un llibre per a bibliófils amb 71 cartes d'amor, que inclourà un pròleg seu que va titular "Les maneres d'estimar de Frida Kahlo. /EP

Entrades populars