Seminari sobre Joan Miró


La Fundació Joan Miró comença demà un seminari que vol analitzar el valor i el significat de l'obra de l'artista en la seva època de maduresa i establir les connexions amb els focus de creació més rellevants. 'Joan Miró en el context internacional' es fa amb motiu de l'exposició 'Joan Miró 1956-1980. Sentiment i emoció', que reuneix 40 quadres de l'últim període artístic del pintor.

El seminari constarà de 10 conferències a càrrec d'especialistes sobre l'obra de l'artista català i durarà fins al pròxim 23 de març. En el curs participaran la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, l'escriptora Monika Zgustova o els crítics d'art Lourdes Cirlot i Yves Michaud, entre d'altres. Els quadres de la mostra 'Joan Miró 1956-1980. Sentiment i emoció' procedeixen de col·leccions privades i públiques de tot el món. En les obres de les últimes dues dècades de vida de l'artista es pot observar més sensibilitat cap a temes socials i polítics. Aquests aspectes han estat poc estudiats fins ara.

Per aquesta raó, el seminari pretén analitzar el valor i significat de l'obra en aquesta etapa i també establir connexions entre l'artista i el focus de creació de l'època. També busca donar a conèixer la transcendència de fets com els de Maig del 68 a París o la Primavera de Praga. L'activitat té el patrocini del BBVA i també del departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que atorgaran crèdits de lliure elecció per assistir a aquest seminari.

Entrades populars