El Cau Faluga de Rusiñol, Patrimoni Cultural


L'Ajuntament de Manlleu (Osona) ha aprovat en el ple municipal la declaració del Cau Faluga, el casal que els germans Santiago i Albert Rusiñol van construir al municipi, com a bé cultural d'interès local.

Aquesta torre presenta des de fa uns anys un estat de deteriorament visible i la intenció dels propietaris, l'empresa Filats Rusiñol SA, és reconstruir la teulada, que té diversos forats. Aquests han subratllat la importància d'aquest espai per l'"interès patrimonial i arquitectònic" que representa per al municipi.

En aquest sentit, l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha explicat que la catalogació del Cau Faluga els permetrà "accedir a subvencions de l'administració" per portar a terme els treballs de rehabilitació de l'edifici, que, actualment, està desallotjat.

La regidora de Cultura, Maria Rosa Collell, ha destacat que l'edifici és "un símbol de la presència dels germans Santiago i Albert Rusiñol" a Manlleu, ja que es tracta d'una arquitectura romàntica que es va construir a final del segle XIX, d'estil premodernista.

El ple ha aprovat els acords de declaració del casal com bé cultural d'interès local i, si no es presenten al·legacions, s'inscriurà en el Catàleg del Patrimoni Cultural./ EP.

Entrades populars