Exposició 'Biblioteca Catalunya' a Alemanya


Una exposició itinerant sobre la cultura catalana s'inaugurarà demà a Stuttgart i es podrà visitar en diverses biblioteques públiques i universitàries d'Alemanya, amb motiu de la pròxima edició de la Fira del Llibre de Frankfurt, en què la cultura catalana és la convidada d'honor.

La mostra, batejada amb el nom 'Biblioteca Catalunya', és fruit de la col·laboració entre les biblioteques públiques catalanes i alemanyes. L'exposició reuneix uns 130 llibres representatius de la cultura catalana traduïts a l'alemany i de diferents gèneres, com ficció, assaig i poesia, a banda de guies de viatge o gastronomia.

Cada biblioteca tindrà instal·lada l'exposició durant un mes. Stuttgart és la primera població que acollirà la mostra i ho farà entre els mesos de març i abril, mentre que Bremen, Frankfurt i Essen l'albergaran entre l'abril i el maig, segons ha informat avui la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Les següents cites seran Braunschweig, Freiburg, Heidelberg, Würzburg i Mülheim. La mostra finalitzarà el seu recorregut al desembre, quan recalarà a Hamburg, després de passar per la ciutat de Reutlingen durant el mes de novembre.

El pròxim 23 d'abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, els directors de les biblioteques alemanyes que alberguen la mostra estan convidats a visitar Barcelona. Una vegada finalitzada l'exposició, la Conselleria de Cultura té previst donar el fons bibliogràfic a les biblioteques que l'hagin acollit./ EP.

Entrades populars