'House of Pop' de Silvia Prada


Sílvia Prada

La Galeria Llucià Homs de Barcelona inaugura avui (a 2/4 de 8 del vespre) i fins el 12 de maig, l'exposició 'House of Pop' de Silvia Prada.

L'artista, investigadora incansable de la cultura contemporània, ens oferix una obra poblada per rostres i figures sorgits de la publicitat, la música rap, el còmic, el món audiovisual, que són el reflex d'una societat en búsqueda permanent de personatges que admirar i, tot seguit, oblidar.

L'artista ens proposa un retrat de la societat actual, tan fugaç i volàtil com les seves icones, ídols efímers de ràpid consum, fruit d'agressives campanyes de màrqueting. Les seves obres utilitzen el llenguatge de la representació i una de les seves principals motivacions és recuperar les formes clàssiques, fet que aconsegueix amb elements senzills com llapis, grafit, un tros de paper o una paret. Sílvia recupera l'art pop, però sense centrar-se en la iconografia comercial sinó en el personatge mediàtic encara que aquest hagi estat reduït a objecte de consum. Es tracta d'un pop crític, irònic, que qüestiona la banalitat dels valors amb els quals convivim i que propicien la creació de mites artificiosos. La seva obra, que neix de la fusió de diferents llenguatges expressius, està plena d'al·lusions i picades d'ullet a l'espectador.

En aquesta ocasió, l'artista intervindrà en l'espai amb un dibuix mural i una instal·lació realitzada a partir de peces de petit format. Cinc teles cobriran les parets amb els rostres de Chlöe Sevigny, Madonna, Terry Richardson i Vincent Gall, entre altres personatges.

[bio] Silvia Prada (Ponferrada, 1969). Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca i Doctora en Comunicació Visual per la Universitat de Kassel (Alemanya), aquesta artista i il·lustradora lleonesa és col·laboradora de revistes com la desapareguda The FACE o Dazed & Confused, Blackbook o Carlos Magazine. Ha realitzat site specífics i mostrat el seu treball al MUSAC, el Centre d’Art Santa Mònica i el Museu Carrillo Gil de Mèxic D.F., així com a les galeries Dietch Projects (Nova York), Estrany de la Mota (Barcelona) o Colette Gallery (París). Recentment ha publicat el llibre The Silvia Prada Art Book i ha intervingut en la col·lectiva Skills en la Galeria Llucià Homs amb la qual també ha participat en diverses edicions de la fira ARCO.

Entrades populars