II Concurs de pintura i escultura figurativa


La Fundació de les Arts i Artistes ha convocat el II Concurs de pintura i escultura figurativa que en la passada edició va rebre més de 918 obres i està dotat amb 36.000 euros en la categoria de pintura i 44.000 en la d'escultura, a més d'un fons de 120.000 euros per a adquisició d'obra.

El President de la Fundació de les Arts i els Artistes, José Manuel Infiesta, ha assenyalat avui que pretenen convertir aquest certamen en "el més important del país, no només pels diners amb el qual està dotat sinó també per la serietat del plantejament, per la seva continuïtat i per la seva projecció cap a Amèrica Llatina".

Infiesta ha assegurat que l'existència d'un concurs d'art figuratiu "avui és gairebé ofensiu, ja que actualment està marginat i silenciat per part de museus i fires". Així mateix, ha remarcat que "la seva elevació a la categoria d'art està proscrit".

Respecte a la inclusió en concurs de la categoria d'escultura, Infiesta ha comentat que és una disciplina "difícil en el terreny figuratiu perquè s'ha de treballar el cos humà i s'ha de conèixer l'anatomia".

Així mateix, el president de la fundació ha lamentat que "l'art perdi el seu sentit i comenci a relacionar-se amb el mercantilisme quan mesura l'èxit de fires com ARCO en funció de les vendes".

Els artistes podran presentar els seus treballs fins al 31 de maig del 2007 i hauran inscriure's a través de la pàgina web. En el mes de juny el jurat emetrà la decisió, després d'haver-se reunit a Marbella. L'acte de lliurament de premis serà en el mes d'octubre al Museu Thyssen de Madrid.

El jurat en la categoria de pintura estarà format per 11 membres. Entre ells destaca l'arquitecte i president de la Fundació dels Arts i els Artistes, José Manuel Infiesta, el galerista i propietari de Sammer Gallery, Sam Benady, el pintor i escultor Antonio López García i altres artistes, acadèmics, galeristes i periodistes especialitzats.

D'altra banda, el Jurat del Concurs d'Escultura Figurativa 2007 està format per cinc persones. En concret, el director de la Foneria Eduardo Capa, Fernando Capa, l'escultor i ex professor de Talla del Departament d'Escultura d'Escola Llotja de Barcelona Lluís Cera.

Aquesta categoria també tindrà l'escultora i Membre Electe de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, Luisa Granero, escultor i el membre numerari de la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, Julio López Hernández, a més d'Infiesta./ EP.

Entrades populars