La Sala d’Art Jove inicia la temporada

La Sala d’Art Jove de la Generalitat inicia la temporada amb l’exposició dels artistes Efrén Álvarez, Laura Cuch, Lucía Egaña Rojas, Tjasa Kancler i Julio Lugón.

Amb 4 dels projectes de la selecció que es va realitzar amb la Convocatòria 2006, la Sala d’Art Jove inicia el mes de març amb la primera exposició de la temporada, Els visitants del l’indret comú: una proposta que, tutoritzada per David Bestué, pren com a punt de partida l’interès d’un seguit d’artistes per copsar els espais públics que conformen el nostre entorn, amb plantejaments que indaguen en la relació emotiva amb l’entorn i amb l’objectiu comú de desenvolupar-hi metodologies per a reordenar-los i generar lectures crítiques segons la pròpia percepció, biografia o bé posició que hi ocupen.

* D’aquesta manera, una sèrie fotogràfica com la de Laura Cuch (Barcelona, 1979) -Espais reservats # Col·lecció B (Foto – inventari de mobiliari urbà- respon a un interès analític vers les relacions que establim habitualment amb els elements que conformen els espais públics de la ciutat, amb la voluntat de captar la tensió que es produeix entre el seu disseny i l’ús real que els vianants hi acaben generant.

* Per altra banda, Lucía Egaña Rojas (Münster, 1979), amb el treball En la (re)càmara de la seguretat, els elements en que es fixa són les càmeres de seguretat que progressivament també proliferen en els espais urbans. En el seu cas, l’artista presenta un vídeo que documenta el seu intent per interaccionar amb diferents càmeres que es troben en l’itinerari entre diferents símbols de poder de la ciutat de Barcelona.

* Efrén Álvarez (Barcelona, 1980), en el marc del work in progress Iniciativa de Representació Estructural amb el que ha realitzat diferents treballs a l’entorn de la idea d’estructura i diagrama, presenta els treballs La Maquinista: Febre del dissabte nit (I) i (II): dues pancartes en les que l’element d’estudi és el context social que es genera a l’entorn d’aquest centre comercial: un exercici de prospecció a l’entorn dels treballadors i els clients, així com les jerarquies i les relacions que s’articulen en el funcionament del seu engranatge. Finalment, la proposta de Tjasa Kancler (Maribor, 1978) i Julio Lugón (Lima, 1982), és la de intervenir en l’espai de la mateixa Sala d’Art, a partir de desenvolupar el seu treball Retòriques urbanes prenent com a suport una de les columnes de l’espai. Ambdós artistes distribuiran per aquesta superfície un sistema narratiu fragmentat, que és fruit de la recopilació de successos i d’objectes trobats per atzar pel carrer.

A banda de l’exposició, en el marc de Visitants de l’indret comú també es desenvoluparan dues activitats, amb les quals s’estenen els plantejaments d’aquesta proposta cartogràfica, amb la qual es relacionen els espais comuns amb l’emotivitat particular dels seus usuaris.

* Pel que fa a la inauguració de l’exposició, el dijous 1 de març a les 20h, tindrà lloc el concert de ZINK TANK, amb la proposta Àlbum de Pedro. Aquesta formació, integrada per Pia Nielsen, Marc Carrera i Jordi Antas parteix de plantejaments oberts i multidisciplinars, presentant en aquest cas una proposta de cartografia que es genera a partir del so i elements visuals.
Per altra banda, el dijous 22 de març a les 20h tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Concèntric. Poble petit, infern gegant, que ha dirigit l’artista Jordi Mitjà (Figueres, 1970) com un assaig d’aproximació al poble de Lladó a partir de recuperar els vídeos domèstics que ha enregistrat el mateix artista, familiars i amics al llarg de la seva vida.

La Sala d’Art Jove mostra els projectes dels artistes que han estat seleccionats per mitjà de la convocatòria pública anual de la Secretaria de Joventut. Les exposicions que conformen la programació s’articulen mitjançant un procés de tutoria, amb la qual s’assaja un nou model de formació a l’entorn de la creació artística emergent.

Entrades populars