Premis ACCA 2006



L'exposició 'Man Ray. Llums i somnis' del Centre Cultural de Caixa Girona, la Fundació Foto Colectania i la mostra 'Barcelona & Modernity. Picasso, Gaudí, Miró, Dalí' que es pot veure actualment en el Metropolitan de Nova York han estat distingides amb els Premis ACCA de la Crítica d'Art 2006.

El jurat dels premis, concedits per l'Associació Catalana de Crítics d'Art i que s'han lliurat avui a Girona, ha reconegut l'exposició 'Man Ray. Llums i somnis' pel "rigor" en la selecció de l'obra i la "presentació i el nivell d'investigació" aportats pel catàleg.

També ha distingit a l'exposició 'Utopies de l'origen. Avantguardes figuratives a Catalunya 1946-1960' al Palau Moja de Barcelona per la "recuperació historiogràfica i expositiva del període artístic de la postguerra".

En la categoria de programacions, els Premis ACCA han guardonat la Fundació Foto Colectania per la seva "coherència", mentre que en l'apartat de galeries ho ha estat la Palma Dotze de Vilafranca del Penedès per la seva "dedicació constant a la difusió de l'art contemporani".

Lunwerg Editors ha estat premiada en l'apartat de publicacions per haver-se convertit en "segell de referència" en l'àmbit del llibre d'art i fotografia. El guardó a les iniciatives ha recaigut en el Projecte Córner de l'Espai Cultural Caja Madrid de Barcelona per "la recuperació de la tradició dels aparadors".

El premi a una trajectòria ha recaigut en el KRTU de la Conselleria de Cultura per la seva "contribució persistent a l'eixamplament de les perspectives de la modernitat".

Finalment, l'ACCA Especial ha anat a parar a l'exposició 'Barcelona & Modernity. Picasso, Gaudí, Miró, Dalí', que s'ha pogut veure en el Cleveland Museum of Art i actualment es troba en el Metropolitan de Nova York, per "l'excel·lència del projecte expositiu i la seva destacada contribució al coneixement de l'aportació catalana a la modernitat i l'avantguarda". /EP

Entrades populars