'Bibliothek Katalonien' a Frankfurt



La literatura i la llengua catalanes van desembarcar abans d'ahir a la Biblioteca de Frankfurt de la mà de l'exposició itinerant Bibliothek Katalonien. Els lectors de la capital bancària europea tenen ara la possibilitat de conèixer de prop els grans noms de la nostra literatura, mig any abans que arrenqui l'edició de la Fira del Llibre de Frankfurt que tindrà la cultura catalana com a convidada d'honor.

Bibliothek Katalonien es belluga pel territori alemany d'ençà que va arrencar a Stuttgart a finals de març, i transporta un total de 130 llibres "representatius de la cultura catalana" que han estat traduïts a l'alemany. Entre els autors triats figuren Salvador Espriu, Gabriel Janer Manila, Joanot Martorell, Quim Monzó, Sergi Pàmies, Baltasar Porcel, Carme Riera, Albert Sànchez Pinyol i Mercè Rodoreda, entre d'altres. "Es tracta d'una primera pinzellada de la nostra cultura", va dir ahir Anna Falguera, directora general de Cooperació Cultural del departament de Cultura.

La bibliografia -que han seleccionat entre l'Institut Ramon Llull i el seu homòleg alemany, el Goethe Institut- recull obres de ficció, assaig i poesia i també cedeix un espai important a l'edició de llibres dedicats a la gastronomia i el turisme. La mostra continuarà el seu recorregut per Braunschweig, Freiburg, Heidelberg, Würzburg, Mülheim, Reut-lingen i Hamburg. El departament de Cultura de la Generalitat donarà els llibres a les respectives biblioteques alemanyes./ L'Avui.

Entrades populars