El Patrimoni Festiu de Manresa, la Imatgeria

L'Ajuntament de Manresa (Bages) presentarà aquesta setmana el segon volum de la col·lecció 'El Patrimoni Festiu de Manresa (Bages). La Imatgeria'. Aquest treball recull la història de les diferents figures del patrimoni tradicional de la ciutat, com els gegants, nans i l'àguila, que en alguns casos es remunta segles endarrere.

A més, els textos expliquen l'evolució d'aquests elements fins a l'actualitat, ja que alguns d'ells han estat substituïts i dipositats al Museu Comarcal de Manresa (Bages).

El volum també inclou la descripció de les figures i de les músiques i de les coreografies que les acompanyen en les seves aparicions. A més s'inclou un DVD amb els balls i algunes escenes d'actuacions especials.

El llibre il·lustra els documents amb imatges i fotografies, amb intenció de ser una edició visual. Pretén ser un suport de difusió general i de consulta perquè persones de totes les edats puguin conèixer el patrimoni de la ciutat.

Aquest volum i un altre dedicat al Correfoc formen part d'una iniciativa de coneixement i difusió del patrimoni tradicional i festiu de Manresa (Bages) que es vol completar amb un tercer volum que es publicaria l'any que ve. L'edició és de mil exemplars i el preu al públic serà de 18 euros.

Entrades populars