Gaudí Centre de Reus



L'espai dedicat a la figura de Gaudí, Gaudí Centre de Reus (Baix Camp) ha obert les portes per primera vegada per ser visitat per col·lectius i entitats de la ciutat que van participar en el seu desenvolupament. Es tracta d'una primera obertura en espera que s'inauguri oficialment al juny.

Tot i que el centre ja està gairebé acabat, la seva inauguració cal ajornar-la per garantir el compliment de la llei electoral. El centre ocupa 1.200 metres quadrats en cinc plantes, de les quals quatre es destinen al projecte museogràfic. Està situat en ple centre de la ciutat a la plaça de l'Ajuntament.

El recorregut comença amb un audiovisual variat de llum, color i so en una sala amb capacitat per a 60 persones i amb seients que giren 180 graus. Les imatges es projecten en grans pantalles situades en els laterals de la sala.

Seguidament, s'entra a la zona d'exposició. El visitant hi experimentarà amb les formes i el tacte gaudinià mitjançant maquetes gegants de parts de les seves obres; es mostraran els seus enigmes i s'acabarà a una sala per explicar la relació entre Gaudí i Reus i entre Reus i el modernisme. En aquest apartat, per exemple, es troben elements personals de l'arquitecte com dibuixos seus, les seves qualificacions com estudiant i també un dietari personal del qual, segons ha explicat Pérez, es faran facsímils i serà el regal de l'Ajuntament per als visitants il·lustres.

Finalment, hi ha una trobada amb el modernisme de Reus de manera interactiva mitjançant un mapa gegant situat a terra i on es mostren els edificis emblemàtics i la seva situació. La visita acaba a la planta baixa, on hi ha la botiga i l'Oficina de Turisme./ EP.

Entrades populars