Gran Premi del XXV Saló del Còmic de Barcelona



El dibuixant gallec Miguelanxo Prado ha guanyat el Gran Premi del XXV Saló del Còmic de Barcelona en reconeixement a la seva trajectòria professional en uns guardons en els quals l'obra 'Bardín el superrealista', de Max, ha aconseguit tres distincions.

Miguelanxo Prado, que fa poc va estrenar la pel·lícula d'animació 'De profundis', ha col·laborat en publicacions de còmics per a adults com 'Comix Internacional' o 'Jueves' i ha dissenyat personatges per al programa de la televisió gallega 'Club Xabarín' i la sèrie d'animació 'Men in black', produïda per Steven Spielberg.

'Bardín el superrealista' (La Cúpula) s'ha portat els premis a la millor obra nacional, millor dibuix i millor guió. L'autor barceloní Max es nodreix en el seu personatge Bardín de l'espai surrealista creat en el seu moment per Dalí i Buñuel per escapar-se de la realitat i regirar-se contra el sectarisme social./ EP.

El Premi a la millor obra estrangera del 2006 ha recaigut en 'Ice Haven' (Reservoir Books), de Donen Clowes, que gira al voltant del segrest d'un nen i amb el qual l'autor d''Eightball' fa una reflexió sobre l'ésser humà, les seves motivacions i la creació.

El Joseph Toutain a l'autor revelació ha estat per al gallec David Rubín, autor de 'El circo del desaliento' o 'Onde ninguén pode chegar', mentre que el Premi al Millor fanzín ha estat per a 'Barsowia'.

El Saló també ha distingit 'NSLM (Nosaltres som els Morts)' com a millor revista i el Premi a la divulgació ha estat per a Toni Guiral, exdirector del Saló, i que ha editat el llibre 'Cuando los cómics se llamaban tebeos'.

Entrades populars