La Seu Vella de Lleida, 1a. meravella de Catalunya



La primera meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, segons votació popular, és el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, ha informat avui l'Organització Capital de la Cultura Catalana, que aquest any correspon a la capital del Segrià.

Aquest complex està constituït per tres edificacions independents una de l'altra però, alhora, totalment integrades: la Catedral, el castell del Rei o Sua i el castell Principal o Ciutadella.

La Seu Vella de Lleida ha aconseguit el 41% dels 3.741 vots emesosi ha passat per davant del monestir cistercenc de Vallbona de les Monges (27%) i el poblat ibèric els Vilars d'Arbeca (23%).

L'elecció de les set meravelles és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l'Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d'una manera didàctica i lúdica.

Es podrà participar en l'elecció de la segona meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà al Camp de Tarragona, fins diumenge que ve. Totes les opcions que s'inclouen són llocs de valor excepcional que representen una obra mestra.

L'elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment: la Gran Piràmide de Kheops, a Gizeh (Egipte); els jardins penjants de Babilònia; el temple d'Artemisa, a Éfeso; l'estàtua de Zeus, a Olímpia; el mausoleu de Mausol, a Halicarnaso; el Colós de Rodes, i el far d'Alexandria./ EP.

Entrades populars