Les sales pompeianes del MAC

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) ha reobert les anomenades sales pompeianes de la seva seu a Barcelona, després de millorar les instal·lacions. Les sales, que estaven tancades al públic des de l'octubre, contenen les col·leccions de bronze i vidre.

Durant la rehabilitació, s'han fet reformes estructurals de les vitrines, s'han pintat les sales (XXI, XXII i XXIII) i s'han fet canvis en la instal·lació elèctrica i la il·luminació. També s'ha refet la reproducció de les pintures d'una de les cases de Pompeia de la sala XXII.

La sala XXI mostra una col·lecció de petits bronzes d'època romana, des d'elements de la vida quotidiana com els vestits que els romans feien servir per anar a la guerra. El paviment d'aquesta sala acull un mosaic policrom amb la representació del mite de Belerofont i el seu cavall Pegaso que mata Quimera.

Les sales XXII i XXIII presenten una rica col·lecció de vidres preromans, romans i islàmics, que relaten la història del vidre antic i les seves tècniques de fabricació. De diverses procedències i tallers, es presenten des d'objectes de pasta vítria fins als més refinats vidres elaborats. A la sala XXIII també es pot veure un mosaic de temàtica geomètrica i floral./ EP.

Entrades populars