Manuel Humbert a la Fundació Apel.les Fenosa


Manuel Humbert "Retrat d'una dona"

La Fundació Apel·les Fenosa (El Vendrell) presenta, fins el 31 de maig, una exposició sobre l'artista Manuel Humbert.

La mostra s'ha nodrit de col·leccions particulars, i de forma especial, del fons del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que ha aportat gairebé la meitat de les obres que es poden veure a l'antiga casa d'estiueig de Fenosa al Vendrell. Entre aquestes hi ha un dels seus olis més coneguts, Descans (Barcelona, 1933), mereixedor del Premi Nonell de la Generalitat de Catalunya i que ara pertany a la col·lecció del MNAC.

Al llarg de tota la seva vida, l'artista Manuel Humbert va mantenir una activitat constant com a pintor. Era un home de forta personalitat, i tot i freqüentar els cercles avantguardistes de la capital francesa, on va viure anys abans de la Guerra Civil, sempre es va mantenir fidel als cànons noucentistes i a la representació del realisme poètic.

Donat a conèixer com a dibuixant a les revistes Papitu i Picarol, el 1909, Humbert va desenvolupar un gran domini tècnic del color, va gaudir de projecció internacional durant els anys vint i trenta, i va ser reconegut com a mestre per diverses generacions de pintors.

Entrades populars