Nou Centre d'Art Contemporani a Girona



El Centre d'Art Contemporani de Girona començarà les seves activitats el primer trimestre de l'any vinent de manera provisional a la capella de Sant Nicolau i en les sales municipals de la Rambla de la ciutat, fins que no estiguin acabades les obres en les Antigues Casernes, en principi l'any 2009, on es preveu que s'instal·li el centre definitivament.

El 2002 el consistori de Girona va encarregar la redacció d'un projecte per crear aquest centre d'art. Tres anys després la Generalitat i l'Ajuntament van nomenar un comitè per establir les bases del nou equipament. El 2006 l'equip d'experts va definir la filosofia que seguiria i va determinar que no seria un museu convencional.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserres, ha justificat avui amb una metàfora que les activitats comencin sense tenir seu pròpia: "a vegades hi ha parelles que no es diuen massa coses fins que no tenen el pis, i nosaltres ens hem conegut, ens hem caigut bé i hem decidit tirar endavant el projecte sense tenir casa, i tenir casa forma part del projecte però això no vol dir que no puguem treballar". Tresserres ha argumentat que aquesta forma de començar "és una activitat moderna i contemporània".

Tresserres ha avançat que aquest mes convocarà el concurs públic per escollir el director i el setembre es farà públic el seu nom. I per aquesta raó es convocarà un concurs i el març del 2008 es coneixerà la proposta guanyadora del projecte arquitectònic.

Entrades populars