'Esto no es un recuerdo' de Daniela Cugliandolo



L'Almazen, espai d'interacció cultural del Raval de Barcelona, presenta dins del Festival del Loop'07, la projecció en bucle 'Esto no es un recuerdo' de Daniela Cugliandolo. Els dies 29, 30 i 31 de maig de 6 a 9 de la tarda.

A 'Esto no es un recuerdo' la nena és una dona adulta, els sons són treballats com un conjunt de caixes de música. A la versió en blanc i negre, la fotografia es desgrana amb al·lusions a la sorra del temps, es torna negatiu, sembla antiga, inacabada. La versió color ens apropa a una pel·lícula de registre familiar ja que s'afirma en el format original Super 8 i la seva projecció. En ambdues l'incomplet és explorat creant un artifici audiovisual que intenta representar allò viscut.

A Daniela Cugliandolo li agrada la idea que el record es construeixi amb aquelles situacions impossibles de definir amb paraules formant una experiència íntima, que si es queda a la memòria és perquè té una funció. També segueix el concepte freudià del “record encobridor”, com aquell record infantil que es caracteritza alhora per la claredat, l'aparent insignificància del seu contingut i que si s'analitza condueix als esdeveniments importants.

Títol: 'Esto no es un recuerdo'
Format original: Super 8 mm
Gènero: Videoart
Lloc: Barcelona
Any: 2006
Actriu: Mariana Chiesa
Assistent de direcció: Matías Mechtri Quintans
Guió, direcció, edició i so: Daniela Cugliandol

Més informació sobre la Daniela Cugliandolo, a l'entrevista realitzada per Art Neutre?

Entrades populars