Festival Panorama 2007 d'Olot




El Festival Panorama 2007 d'Olot (Garrotxa) ha presentat avui la programació de la sisena edició d'aquesta trobada d'artistes "multidisciplinaris" procedents de tot Europa que, fidel a la seva filosofia, porten a Catalunya les seves propostes "arriscades".

El festival, que té com a eslògan 'No és un altre festival, és el festival d'allò altre', aposta en aquesta edició pels espectacles a l'aire lliure amb l'objectiu d'integrar a l'entorn paisatgístic els muntatges presentats.

Una de les grans novetats d'aquesta edició és el canvi de dates. En les edicions anteriors se celebrava al mes d'octubre, però segons ha explicat la regidora de Cultura, Anna Torrent, els creadors podran presentar els seus espectacles en una època que "els programadors" busquen artistes per als seus teatres o ciutats.

Dos dels espectacles més destacats són: Teatre delle Ariette i Circolando. Els primers són una companyia creada el 1996 per Stefano Pasquín, Paola Berselli i Maurici Ferraresi que actuaran al pati del Teatre Principal en tres sessions el dia 1 de juny. Aquesta companyia italiana són els impulsadors d'un festival de petit format 'A teatro nelle cas' que organitzen en la seva masia des de mitjan dels anys 90 a Itàlia.

Els portuguesos Circolando presenten en Panorama l'espectacle del Cicle das Minas, 'Cavaterra'. La seva proposta és un "reflexió" sobre el fet com els espais poden "canviar" les persones. Els actors situen l'espectador en una mina on passen històries "estranyes" i caricaturitzen el comportament humà.

Una de les propostes més curioses és el projecte 'Fumarola' de l'artista Albert Gusi. La tarda de l'últim dia del festival el volcà Montsacopa, situat al centre d'Olot i un dels més carismàtics del Parc de la Zona volcànica de la Garrotxa, traurà fum com si estigués a punt d'entrar en erupció.

Totes les persones que immortalitzin el moment amb la seva càmera de fotografiar i enviïn les instantànies als organitzadors les penjaran en la pàgina web del festival.

El festival Panorama va néixer a la capital de la comarca de la Garrotxa l'octubre del 2002 amb la voluntat de dedicar un espai a les arts escèniques més innovadores, transgressores i experimentals. La filosofia dels organitzadors és reunir durant els dies del festival artistes i creadors "multidisciplinaris" i "indisciplinats".

Durant les últimes cinc edicions han passat propostes del més "extravagants i arriscades" procedents de països estrangers. El festival pujarà el teló el pròxim 31 de maig i el baixarà el 3 de juny.

Entrades populars