'Malevos' de Maria Helguera



L'Espai VolArt de la Fundació Vila Casas a Barcelona presenta, fins el 23 de juny, l'exposició 'Malevos' de Maria Helguera, basada en personatges del seu imaginari argentí d'origen que l'artista reconstrueix ara des de la seva realitat actual catalana.

El títol de l'exposició, 'Malevos', fa referència als personatges de l'imaginari, del subconscient i de la marginalitat argentina, alhora que s'identifica amb diferents personatges del món plàstic propi de l'artista. Tot una llarga història de sensacions molt viscudes i profundament sentides que es tradueixen, en aquesta exposició, en una trentena d'obres fets entre l'any 2000 i l'actualitat més recent, que estableixen un pont de diàleg íntim entre l'Argentina natal de la María i la seva reconstrucció des de Catalunya, en un viatge particular a través de la seva memòria amb resultats estètics notables. Tot un procés de recerca dels propis origens per mitjà del qual la María es despulla d'allò après per arribar a l'estat més pur del seu ésser. María Helguera parla també amb clars termes de crítica social del seu entorn més immediat en un context creatiu de caràcter místico-religiós poblat de personatges anònims de la societat.

[bio] María Helguera, exiliada de la seva Argentina nadiua, s'instal.la a Barcelona l'any 1976, i s'integra progressivament en els cercles culturals del país, on es relaciona amb notables representants de diverses disciplines artístiques que li permetran descobrir nous mètodes d'expressió d'acord amb la seva personal sensibilitat i el seu bagatge cultural d'origen.

Entrades populars