080, nou esdeveniment de moda a Barcelona



El 080, el nou esdeveniment sobre moda de Barcelona, ja és una realitat. La primera edició es farà el 9, 10 i 11 de juliol. Aquests dies, la ciutat es convertirà en bressol de la moda independent catalana amb exposicions, conferències, desfilades i "show rooms". S'han invertit dos milions d'euros per aquest 080, diners que provenen bàsicament de la Generalitat. Els organitzadors han deixat clar que el 080 és un punt i a part amb els esdeveniments de moda que hi ha hagut fins ara, com la Passarel·la Gaudí. I han afegit que tindrà caràcter bianual, amb edicions els mesos de febrer i setembre.

Vicenç Mustarós és el director del 080 i explica que l'objectiu fonamental d'aquest esdeveniment de moda és crear identitat, és a dir, posicionar Barcelona en el panorama internacional i, sobretot, generar, en majúscules, cultura de moda. L'esdeveniment es diu 080, el districte postal de Barcelona, perquè la intenció és que cada edició es faci en un barri diferent de Barcelona.

En aquesta primera edició del 080, el Raval es convertirà en un escenari temporal de moda. Es podrà fer un recorregut per diferents racons d'aquest barri, on hi haurà fotografies sobre la cara B de la moda, és a dir, d'allò que no es veu a les desfilades. La mostra es podrà veure els tres dies que dura l'esdeveniment.

Mentrestant, per la passarel·la del 080, ubicada al Museu Marítim, passaran les col·leccions de dissenyadors independents com José Castro. Els altres protagonistes del 080 seran els dissenyadors emergents, dissenyadors que acaben de sortir de l'escola. Entre ells, Jordi Vall, que denuncia que el que els preocupa és fer-se un lloc en un mercat completament massificat i "amb empreses molt grans que tots coneixem que ens estan fent molt mal."

El 080 vol obrir un camí professional als joves dissenyadors. Per això, joves dissenyadors de les nou escoles que hi ha a Catalunya faran una desfilada conjunta i es crearan plataformes per fer realitat el seu somni: tenir la seva pròpia firma.

Entrades populars