Agustí Puig


Obra "Back" d'Agustí Puig.

Diuen que la pintura de l'Agustí Puig és "energia i força, amb un traç sorprenent i ple de vigor que ens acosta al cos humà sense inhibicions". Però jo també hi veig colors plans, formes sinuoses, pinzellades amb relleu, directament del tub. I tot plegat per insinuar, erotitzar amb la línia. Una obra impactant per la seva qualitat i pel seu tamany. M'encanta com Puig escull els colors, amb aquest predomini del fons blanc, o negre, trencat per tons de color subtils (ocres, vermells, negres, blancs...) i tirallongues de pintura espesa. També com composa els elements en un joc que, sovint, esdevé tridimensional. Hi veig influències japoneses, i de Tàpies. Un treball excel·lent, del tot recomanable. Visiteu la seva web, val la pena, clicant aquí. / Daniel Solano

[bio] L'obra del pintor Agustí Puig (Sabadell, 1957) és de les quals demanen, amb insistència, que sigui l'espectador el qual completi el procés creatiu. Amb l'honestedat per davant i amb capacitat per a deixar-se dur per un cert caos creatiu, Agustí Puig és un dels representants més destacats d'una generació d'artistes que, procedents de la transvanguardia, han sabut buscar nous camins de retorn a la pintura. Les últimes creacions del Puig tenen com protagonista la figura humana, recreada sense artificis, en tota el seu càlida i desinhibida nuesa.

Agustí Puig sempre explica que un lloc tan gris i àrid com Sabadell és ideal per a treballar, ja que poca cosa més es pot fer i no hi ha gairebé res que el distregui del seu treball. Seguint la més pura tradició industrial sabadellenca, va començar pintant en una habitació de la seva casa. Després va tenir un petit taller en un carrer rural. I al final ha acabat tenint una fàbrica amb una activitat considerable.

.

Entrades populars