Aureli Ruiz a la Galeria Antoni Pinyol de Reus



Feia uns anys que Aureli Ruiz (Reus, 1959) no ofereix cap exposició individual de la seva obra, una de les més representatives de la generació que va aparèixer a la dècada dels anys 80. Ara ho fa, fins a finals de mes, a la Galeria Antoni Pinyol de Reus. Encara teniu uns dies per visitar-la.

Durant aquest temps, Ruiz ha compaginat la seva faceta creativa amb la gestió cultural, que va començar el 1997 quan va assumir la responsabilitat de l’Àrea d’Art i Creació de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus. Ruiz ha estat el comissari de múltiples exposicions, programador de cicles artístics i dissenyador de revistes i catàlegs.

La mostra és formada per unes originals pintures sobre fons blanc, realitzades amb tècnica mixta sobre amiant, i uns objectes tridimensionals fets bàsicament amb fusta i que recordaven eines, instruments i formes ancestrals o prehistòriques. L’exposició, en el seu conjunt, feia pensar en la idea que “les formes fonamentals de la civilització espiritual tenen la seva gènesi en la consciència mítica”, tal com recordava una cita del filòsof Ernst Cassier reproduïda en el fulletó de mà de la mostra. En les obres d’aquest període s’observa també una tendència a tractar el tema de la simetria, de l’objecte i de la seva imatge, de la imatge i el seu doble i de la imatge especular, que serà un dels motius recurrents al llarg de la trajectòria d’Aureli Ruiz.

Entrades populars