'El Cuerpo Revelado' a la Galeria Manuel Barbié


Durant el primer terç del segle XX, el culte al cos i l'alliberament d'antics moralismes va comportar l'auge d'un gènere tan vital com és el nu fotogràfic. El Cuerpo Revelado presenta 37 fotografies que il·lustren una de les temàtiques abordades amb més deteniment i sensibilitat durant el període d'avantguarda posterior a la Primera Guerra Mundial. La mostra es pot veure a la Galeria Manuel Barbié de Barcelona i es divideix en 4 apartats: el nu femení, el masculí, el nu experimental i Assia model sublim, en referència a la cèlebre model del moment.

Es tracta d'obres d'autors majoritàriament francesos de les dècades dels anys 20 i els anys 30 quan van posar en pràctica algunes de les tècniques fotogràfiques més avantguardistes del moment, entre les que podem trobar solaritzacions, fotomuntatges, fotocollages i sobreimpressions.

Fins al 29 de Juny, la Galeria Manuel Barbié acull l’exposició “El cuerpo revelado. El desnudo en la fotografía francesa de los años 30″. La mostra, que gira a l’entorn de l’ideal estètic del nu, aplega una selecció de fotografies fetes per fotògrafs francesos o residents a França durant les décades de 1920 i 1930. És un conjunt de trenta-sis fotografies distribuïdes en quatre apartats: “El desnudo femenino”, “Assia sublime modelo”, “El desnudo masculino” i “El desnudo experimental”.

Les obres exposades corresponen a vint-i-un autors d’entre els quals destaquen fotografs ben coneguts com Man Ray, André Kertész, Dora Maar y Jean Moral i d’altres que també tenen relevancia dibs de la fotografia de vanguardia com: Laure Albin Guillot, Nora Dumas, Denise Bellon, Pierre Boucher, Denise Colomb, Rémy Duval, Raoul Hausmann, Kurt Kranz, Lucien Lorelle, Gaston Paris, Roger Schall, André Steiner, Sasha Stone, Maurice Tabard, Raoul Ubac i Willy Otto Zielke.

L’exposició es pot visitar fins al 29 de juny a la Galeria Manuel Barbié, al Passeig de Gràcia 66 2º de Barcelona.

Entrades populars