El Miró més car


Joan Miró 'El gall', 1940.

La casa de subhastes Christie's de Londres va vendre ahir per 9,78 milions d'euros una obra del pintor català Joan Miró. Aquest és el preu més alt que s'ha pagat mai per una obra d'aquest artista.

El quadre, El gall, de 1940, va superar en molt el preu que els subhastadors havien xifrat com a màxim, de 6,6 milions d'euros. "Es tracta d'un rècord mundial per a l'artista", va afirmar un portaveu de Christie's, que no va revelar cap dada del comprador. La pintura va superar de llarg l'anterior preu màxim d'una obra de Miró, que s'havia aconseguit l'any 2001 a la seu de Christie's a Nova York per Retrat de Mme K, de 1924, que es va vendre per 9,5 milions d'euros.

Joan Miró va pintar El gall a Varengeville-sur-Mer, un poble de la costa de Normandia, a França, on s'havia exiliat despres de la Guerra Civil i on es va estar fins al 1940.

Marcada pel tumultuós període bèl·lic, l'obra mostra un gall molt acolorit amb un esmolat bec obert que sembla emetre un crit desafiant.

A la subhasta també es van oferir altres obres de l'autor com ara El vent (1924), una obra sobre paper en la qual un bigoti i un paraigua floten damunt d'un home amb barret, que va sortir per poc més de 493.700 euros. Un altre dels pintors protagonistes de la sessió va ser Claude Monet, del qual es va vendre El pont de Waterloo, ennuvolat, de 1904 per 26,5 milions, el segon preu més alt pagat mai per un treball d'aquest artista. / L'Avui.

Entrades populars