Federació d'Associacions de Galeries d'Art Modern i Contemporani



Quatre grans associacions de galeristes de Madrid, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Galícia han decidit unir les forces i crear la Federació d'Associacions de Galeries d'Art Modern i Contemporani (Fagam), que a partir d'ara representarà en l'àmbit nacional les galeries d'art de més prestigi. En total, 95 galeries formen part d'aquesta nova Federació.

Aquesta Federació manifesta en un comunicat que el desenvolupament del món de l'art a Espanya, que els últims anys ha viscut "la consolidació d'Arco entre les grans fires internacionals, el naixement d'importants museus a totes la comunitats autònomes, la creixent relació internacional de les galeries i artistes espanyols, i l'augment del col·leccionisme han estat les bases per a la creació de Fagam", i asseguren que pretenen ser l'"interlocutor més representatiu del sector en àmbit estatal".

Els objectius principals de Fagam, en paraules dels seus impulsors, són "divulgar, promoure i fomentar el comerç de les obres d'art modernes i contemporànies, vetllar per l'autenticitat i col·laborar amb els artistes i les entitats públiques i privades que de manera directa o indirecta es relacionin amb el món de l'art".

El naixement de la federació de galeries ha estat signat per Elvira González, presidenta d'ArteMadrid; María Asunción Rodríguez, presidenta de l'Associació Professional de Galeries d'Art de Galícia; Rafael Menezo, president de l'Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana; i Alejandro Sales, president de l'Associació de Galeries Independents de Catalunya.

Els quatre presidents s'han compromès a unir forces per "actuar de manera més coordinada i eficaç no només en territori espanyol, sinó també fora de les nostres fronteres en la defensa i promoció de a l'art contemporani, dels artistes i dels col·leccionistes".

El resultat d'aquest compromís és la Federació d'Associacions de Galeries d'Art Modern i Contemporani, que neix per agrupar a les galeries més importants i actives d'Espanya. La Federació comença el seu camí representant 95 galeries, de les quals 49 són de Madrid, 16 de Galícia, 21 de la Comunitat Valenciana i 9 de Catalunya.

La junta directiva de Fagam, que posarà en marxa la Federació, està integrada per Elvira González com a presidenta; Rafael Menezo, vicepresident; María Asunción Rodríguez i Alejandro Sales, vocals; i Iñigo Navarro, com a secretari.

Entrades populars