La restauració del Teatre Romà de Tarragona



El Ministeri de Cultura fa les obres d'intervenció arqueològica i de consolidació del teatre romà de Tarragona amb un pressupost de 32.261 euros que estan dirigides per l'Institut de Patrimoni Històric Espanyol (IPHE).

El projecte preveu una primera fase de recol·lecció d'informació per documentar les excavacions arqueològiques efectuades al teatre fins a l'actualitat. Aquesta tasca permetrà elaborar un diagnòstic de l'estat de les estructures arqueològiques per poder així plantejar futures intervencions encaminades a la recuperació del conjunt.

Unes obres menors inclouran neteja i aixecament de les restes de dipòsits d'una fàbrica d'olis i altres estructures modernes que afecten les restes arqueològics. Després, es procedirà a l'excavació del sector de la graderia del teatre.

La construcció del teatre ha estat datada al segle I d.C. Les restes conservades es limiten a un fragment de les cinc primeres grades i dos de les escales radials entorn de 'la orchestra'. La seva existència es sap des de l'any 1885.

A principis dels anys 20 es va instal·lar a la zona una indústria oliera que ha afectat greument les estructures arqueològiques i des d'aleshores el monument ha patit deterioraments. En l'any 2.000 la Unesco el va incloure en el llistat de Patrimoni Mundial com a part integrant del Conjunt Arqueològic de Tarraco.

Entrades populars