Les fotografies de Francesc Català-Roca


Francesc Català-Roca "Dalí"

"Diàlegs, obres d'avantguarda i fotografies de Francesc Català-Roca" és el títol de l'exposició que podem veure fins al 22 de setembre a la Galeria d'Art Artur Ramon Art Contemporani.

Es tracta d'una mostra que vol establir aquest diàleg natural entre les fotografies documentals d'artistes plàstics de l'avantguarda històrica fetes per Francesc Català-Roca i algunes obres significatives de cadascun d'ells, posant en un mateix espai les imatges del rostre de l'artista i el seu entorn de treball al costat de les obres originals sorgides directament d'aquests atractius estudis d'artista.

Francesc Català-Roca va poder entrar sense dificultat en aquests espais sagrats de creació plàstica, gràcies a l'amistat que tenia amb els grans artistes avanguardistes que ja havia conegut de molt petit com a fill de Pere Català Pic, fotògraf també molt sensible als moviments artístics del seu moment. L'exposició reflecteix justament aquesta vida quotidiana de gran artistes plàstics, ceramistes, pintors, escultors i dibuixants, com Miró, Dalí, Tàpies, Guinovart, Cuixart, Tharrats, Ponç i Llorens Artigas, i les seves obres que dialoguen amb les fotografies de Francesc Català-Roca.

Entrades populars