Les obres robades a Maurici Vallsquer


Una de les obres del pintor Maurici Valssquer

Els Mossos d'Esquadra han permès a la família de pintor Maurici Vallsquer difondre a través d'internet una pàgina en la qual detallen les obres d'art que els van robar de la seva col·lecció particular a casa seva d'Olot (Garrotxa) la segona setmana de juny. En la web els familiars demanen "ajuda" als internautes per poder recuperar totes les obres robades.

Es dóna les circumstància que el dia del robatori únicament es van portar aquells objectes relacionats amb l'art, fet que fa pensar a la família que els lladres coneixien l'habitatge. Entre les 27 pintures i quadres substrets es troben obres de Maurici Vallsquer, Joaquim Planagumà, Barnadas, Jaume Vilanova o Bosch Pla, entre d'altres. També es van emportar un diorama de Vallsquer, diversos miralls, unes espases i fins a uns pendents que no estaven a la vista.

En la web (http://robatori-olot.blogspot.com) detallen a través de fotografies i amb el "permís dels mossos" tots els objectes que els van robar. El nét de l'avi pintor, Marc Planagumà, ha explicat a Europa Press que ja tenien la web preparada però que no la van penjar fins que la policia catalana els va donar la seva "autorització". Planagumà ha dit també que més enllà del valor econòmic el seu objectiu és "recuperar" les peces perquè formaven part de la col·lecció familiar i tenen un alt valor "sentimental" per a tots ells.

/EP

Entrades populars