'Missió a Egipte: la tomba de Monthemhat' al MAC



El Museu d'Arqueologia de Catalunya acull des d'avui al 30 de setembre l'exposició
'Missió a Egipte: la tomba de Monthemhat' que proposa un recorregut fotogràfic per la tomba de Monthemhat, considerada una de les millors d'Egipte ubicada a la ciutat de Luxor, l'antiga Tebes.

L'objectiu de l'exposició és mostrar al públic els treballs de la missió arqueològica, iniciada a principis del 2006 i que té la col·laboració del Laboratori de Paleopatologia del museu català. La segona campanya va acabar el mes de febrer passat, en què es van estudiar 153 restes humanes, que han permès comprovar que l'esperança de vida era de 31,2 anys.

Monthemhat va viure al segle VII a.de C. i va pertànyer a una important família, arribant a ostentar càrrecs com el d'alcalde de Tebes, quart sacerdot d'Amón i governador del sud d'Egipte. La tomba de Monthemhat està plena de cambres, passadissos i corredors.

Actualment tancada al públic, la tomba consta de dos patis oberts, com a mínim 57 estades subterrànies i amb abundants relleus i inscripcions. Els jeroglífics de les inscripcions són de gran qualitat i en determinades parts de la tomba encara conserven la policromia.

L'exposició comença amb una recreació a gran escala d'un dels dos patis del recinte funerari, a partir de la qual el visitant entre banderoles de grans dimensions passegen pels diferents espais de la tomba.

Les fotografies de la campanya arqueològica es completen amb una sèrie de peces del Museu d'Arqueologia de Catalunya de la mateixa època que la tomba de Monthemhat, com un fragment de sarcòfag policromat i unes restes momificades que conserven fragments de benes.

Entre les activitats paral·leles de la mostra destaquen un club de lectura, un cicle de conferències sobre cultura egípcia el setembre i les Nits de Monthemhat, en les quals el museu obrirà cada dimecres de juliol i agost en horari nocturn per visitar l'exposició.

Entrades populars