Museu Nacional d'Andorra


Andorra construirà, a partir de l'any que ve, un museu nacional propi, un edifici que ocuparà 15.000 metres quadrats (distribuïts en 5 plantes), en uns terrenys propers a l'antiga església romànica de Santa Coloma, a Andorra la Vella.

Quant a concepte, el futur centre es guiarà pel model del Museu de les Civilitzacions d'Ottawa, al Canadà, però tindrà unes dimensions equiparables al nou Museu d'Art Contemporani de Luxemburg.

El pla que traça les línies directrius del museu andorrà plantegen diverses àrees: una sobre la història del Principat i l'art andorrà (en què els frescos de Santa Coloma recuperats el febrer passat a Alemanya seran la peça clau), una altra àrea dedica a la fotografia (a partir de fons privats), i una altra dedicada a exposicions temporals d'artistes internacionals.

El pla estratègic estableix que el museu s'haurà de basar en un model interactiu, amb l'ús dels últims avenços tecnològics en matèria museística, per donar a conèixer els diferents períodes de la història d'Andorra de manera que es converteixi en un referent identitari del país pirinenc. Minoves ha remarcat que aquest serà un projecte ambiciós i de cost elevat. També hi ha la voluntat de fer una construcció suficientment solvent per atraure col·leccionistes privats que vulguin difondre a la ciutadania l'art que tenen en propietat.

Entrades populars