Premi d'Il·lustració Junceda 2007



La il·lustradora del web de Chilias (la biblioteca virtual infantil de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació), Marta Balaguer, ha estat guardonada amb el Premi d'Il·lustració Junceda 2007 en la categoria multimèdia. L'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya ha premiat Balaguer pel seu “treball consistent, atractiu i ben resolt”. Chilias és un projecte que manté el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de familiaritzar els usuaris més joves amb el món de les biblioteques. El web vol ajudar els nens a fer un bon ús dels recursos electrònics a través de quatre blocs temàtics, on s'inclouen seleccions de webs, informació de les biblioteques de la Xarxa, accés simplificat al catàleg o un apartat de continguts més lúdics.

[bio] Marta Balaguer va iniciar la seva trajectòria com a il·lustradora el 1979 i des d'aleshores ha estat també autora d'alguns títols. La seva tasca en el camp de la il·lustració ha estat reconeguda amb diversos premis com el de la Crítica Serra d'Or de Literatura Infantil (1985 i 1995), l'Apel·les Mestres (1986) i el Lazarillo (1990), a banda del Premi Junceda d'aquest any. Des del 2004 dóna vida als personatges del Chilias, juntament amb l'Albert Bataller.

La il·lustradora Marta Balaguer, ja fa uns quants anys, volia fer un conte amb naus espaials, robots i extraterrestres. A la Marta li ha agradat molt realitzar aquestes il·lustracions on el robot i la petita marciana aterren amb la seva nau al planeta Chilias i ens acompanyen per les diferents seccions del web. L'animació de l'entrada l'ha fet amb l'ajuda de l'Albert Bataller amb Flash i permet fer sortir foc i llum de la nau, que els personatges saltin i es belluguin i també posar efectes especials, que us recomanen escoltar. Esperem que els dibuixos us agradin perquè ben aviat en podreu veure de nous. / ND

Entrades populars