Robert Hughes i Barcelona

El crític d'art i historiador australià Robert Hughes, que està recollint informació per als textos d'un llibre sobre el Palau de la Música (Triangle Postal) amb motiu del centenari de l'edifici de Domènech i Montaner, ha criticat que Barcelona "està massa preocupada per la seva pròpia imatge a fora". Hughes (Austràlia, 1938) va visitar per primera vegada Barcelona el 1966 i va escriure l'any 1992 'Barcelona', un llibre que va mostrar a la resta del món la Ciutat Comtal. Tot i això, en aquests 15 anys Barcelona ha patit transformacions, segons l'autor.

"És una ciutat diferent, tot i que la seva essència és la mateixa. Però ara està massa preocupada per la seva pròpia imatge a fora", a més a més està plena de turistes que "es comporten com els japonesos" ha apuntat. Hughes ha elogiat i ha criticat sense inconvenients Barcelona. L'edifici del Palau Nacional li sembla "horrible", també ha destacat la problemàtica dels coloms, tot i que els frescos medievals de la seva col·lecció han rebut el seu reconeixement. L'obra arquitectònica del Macba tampoc li agrada i la seva col·lecció li sembla "passable".

El Palau de la Música és sens dubte una obra mestra per a Hughes. "Està molt bé la integració del nou i l'antic Palau. Tusquets ha fet una cosa gairebé impossible", ha assenyalat. Del responsable de la rehabilitació del Palau, Óscar Tusquets, Hughes ha dit que volia comprar uns tamborets dissenyats per ell. Altres arquitectes que admira són Joan Rubió i Bellver i Josep Maria Jujol.

/EP

Entrades populars