F.Català-Roca i X.Miserachs a Girona



El Centre Cultural de Caixa Girona - Fontana d'Or dedica des d'avui a l'11 de setembre una exposició amb fotografies de Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs que proposen una mirada documental i nostàlgica a la Costa Brava dels anys 50 i 60.

'F.Català-Roca i X.Miserachs, dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava' es compon d'una selecció de 60 fotografies, 30 de cadascun, fetes entre el 1950 i el 1965 pels dos fotògrafs catalans abans de les transformacions que ha patit aquest territori.

Comissariada per Laura Tarré, la mostra planteja un recorregut per les localitats més representatives de la costa, des de Tossa de Mar a Portbou, mostrant diferents tipologies i continguts: platges i paratges, tipisme, costumisme i personatges famosos.

Les imatges captades per aquests dos fotògrafs documentalistes enllacen l'espai al temps sense menysprear cap punt de vista, per explicar la relació de l'home amb la terra. Totes les fotografies tenen en comú la presència de la figura de l'home en el paisatge fotografiat, en un retrat de la societat.

Entrades populars