Josep Ribot i Calpe al Museu de la Vida Rural


El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) acull des d'avui fins al 30 de setembre 20 làmines del dibuixant Josep Ribot i Calpe del llibre 'Costums de Catalunya' (1931) on l'autor plasma el seu interès pel coneixement del seu país. Aquestes 20 làmines de gran format estan comentades per diferents autors literaris com ara Francesc Baldelló, Josep M. Batista i Roca, Prudenci Bertrana, entre altres, i estan agrupades en sis àmbits temàtics.

[bio] L'artista Ribot i Calpe
(Barcelona, 1888 – 1974) Dibuixant i pintor. va ser un dibuixant i pintor que va exercir durant el primer terç del segle XX i avui ha presentat una obra artística equiparable a altres grans dibuixants contemporanis, ja que pertany a una generació d'artistes que van buscar una identitat entre il·lustració i país, propòsit que va sucumbir després del començament de la Guerra Civil. La mostra forma part d'un cicle dedicat a artistes catalans que va acollir l'obra dels artistes Guillem Viladot, Joan Ponç i Joan Brossa. També es pot visitar, del 20 d'octubre al 9 de desembre del 2007, l'exposició 'Fotogràfica de viatges de Germán Ruiz' i 'Artur Bladé Escritor de l'Ebre català, cronista de l'exili', del 15 de desembre al 16 de gener.

La presentació ha comptat amb l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, amb el comissari de l'exposició, Domènec Ribot, i amb el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte. El Museu de la Vida Rural, inaugurat el 1988, està situat a l'edifici de l'Espluga de Francolí que havia estat la Casa Pairal de la família Carulla.

Entrades populars