La Biennal d'Art de Venècia



La 52a exposició internacional d'art de la Biennal ja ha envaït tots el racons de Venècia, que enguany porta el títol: "Pensa amb els sentits, sent amb la ment: l'art del present".

Paradoxa amb què el comissari, Robert Storr, vol superar certes tendències de l'art que intenten separar les facultats crítiques de les sensuals: es proposa, en canvi, fer conviure la conceptualitat amb el món sensorial.

Robert Storr, primer director nord-americà en la història ultracentenària de la mostra, vol que l'art arribi al gran públic, un públic que pugui tocar, travessar, percebre i viure l'art contemporani, no sempre comprensible, però si més no, explorable amb els sentits.

La Biennal de l'art de Venècia s'exhibeix en la zona de l'Arsenale, les Corderies, els Jardins, i presenta un centenars d'artistes provinents dels 5 continents amb obres, moltes de les quals elaborades "in situ" o produïdes per aquesta ocasió expositiva.

Als 74 pavellons nacionals s'afegeixen una trentena de projectes, laboratoris, congressos, mostres que formen un veritable arxipèlag artístic, fotografia global de l'art contemporani al món.

Entre les novetats: gran participació de dones artistes i una mostra dedicada a l'art africà actual en homenatge a un continent poc conegut artísticament.

Entrades populars