La donació de Francesc Abad al MACBA



L'artista multimèdia Francesc Abad ha donat avui al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) l'obra 'El Camp de la Bota', feta entre el 2004 i el 2007, segons ha informat el museu.

'El Camp de la Bota' és el resultat de la formalització d'un projecte d'Abad (Terrassa, 1944) que proposa un treball complex sobre el rescat de l'oblit, la fragilitat de la memòria i la construcció de la història des del present, temes recurrents en la seva llarga trajectòria.

Amb aquesta obra es completa i actualitza la presència de l'artista dins de la Col·lecció MACBA. A les obres conceptuals dels anys 70 com 'Comptar i numerar les pigues d'una part del braç per part dels assistents', del 1973, o 'Recorregut diari', del 1974, i els pertanyents a anys posteriors com la sèrie 'L'esperit de la Utopia', ara s'afegeix la donació d'aquesta instal·lació.

La singularitat d'aquesta obra radica en el fet que Francesc Abad s'acosta al llegat del passat i la seva repercussió sobre la contemporaneïtat a partir de la dissecció d'un cas concret: l'afusellament de 1.704 persones, entre el 1939 i el 1952, per part de la dictadura franquista en el Camp de la Bota, un lloc entre Sant Adrià i Barcelona amb un paper en l'imaginari col·lectiu català.

Entrades populars