Les properes exposicions del CaixaForum


Edgar Degas, 'Ballarines de ballet abans de sortir a escena', 1900.


Una exposició que analitzarà la personalitat polièdrica de l'actor i director Charles Chaplin, una mostra sobre la civilització etrusca i una repassada per alguns dels tresors del Quattrocentro seran els principals reclams de la temporada 2007-2008 del CaixaForum de Barcelona, que albergarà 13 exposicions.

La temporada s'obrirà el setembre amb la mostra 'Passió pel dibuix. De Poussin a Cézanne', que reuneix una selecció de 100 dibuixos de la Col·lecció de Louis-Antoine i Véronique Prat que repassa un recorregut pels principals moviments de l'art francès dels segles XVII, XVIII i XIX. L'exposició exhibirà dibuixos de Nicolas Poussin, Eugène Delacroix, Rousseau, Manet, Edgar Degas i Cézzane, entre altres.

Un dels plats forts de la temporada serà 'Charles Chaplin', que es podrà veure entre desembre del 2007 i març del 2008, que ofereix un retrat del mític actor i recorre amb imatges la seva trajectòria com a artista a través de fotografies, pel·lícules, obres d'art, objectes o revistes d'època. Després del seu pas per Barcelona, la mostra viatjarà a Madrid, Palma de Mallorca i Tarragona.

L'altra exposició estrella serà 'Els etruscos', entre febrer i maig del 2008, un passeig per aquest enigmàtic poble amb 250 objectes procedents de diferents museus, que comprendrà dels segles IX a III aC.

Altres exposicions seran 'Candida Höfer a Portugal', que presenta 80 fotografies d'edificis representatius de Portugal; 'El llenç és la pantalla' produïda pel Reina Sofia que reuneix treballs que relacionen la imatge en moviment amb la pintura; una exposició sobre el centenari del Palau de la Música; una mostra d'art contemporani xinès, i una retrospectiva de Hannah Collins.

La temporada a Barcelona es tancarà amb l'exposició 'Bellesa sublim. Tresors del Renaixement de la ciutat de Prato', que reuneix 55 peces del Museu Cívic de Prato, amb alguns dels tresors del Quattrocento.

L'Espai Montcada del CaixaForum de Barcelona albergarà un nou cicle que, amb el títol 'L'eufòria assumida. Casos d'optimisme extrem', oferiran una mirada desenfadada cap a una realitat rigorosa amb mostres de Momu & No Es, Petra Mrzyk & Jean-François Moriceau, Rafael G.Bianchi i Jonathan Meese.

Entrades populars