Rafael Masó al Palau Moja de Barcelona



L'exposició Rafael Masó, produïda per la Fundació la Caixa, es podrà visitar al Palau Moja de Barcelona, seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural, del 17 de juliol al 16 de setembre.

En el marc de l'Any Masó, aquesta exposició vol contribuir a fer conèixer la seva obra a través dels projectes que va realitzar i que han esdevingut emblemàtics de la ciutat de Girona i d'altres contrades, com també mitjançant el descobriment de la seva obra inèdita.

L'obra projectada per Masó comprèn tots els tipus funcionals: residències rurals i urbanes; arquitectura escolar i religiosa; centres assistencials, culturals i recreatius; arquitectura industrial, comercial i de serveis; i arquitectura pública i funerària.

[bio] Arquitecte, poeta i escriptor, Rafael Masó i Valentí (1880-1935) és el màxim representant de la primera generació noucentista catalana, que va defugir els excessos del modernisme i es va plantejar l'arquitectura des de la quotidianitat i la normalitat. A partir d'una plasticitat orgànica propera al món de Gaudí, va evolucionar cap a formes noves inspirades en la tradició local, l'arquitectura popular i l'art romànic. El classicisme com a voluntat d'ordre, el mediterranisme vinculat a la recuperació de les cultures primitives, l'estructuralisme formal i el populisme van anar constituint els trets distintius del seu estil.

Entrades populars