Properes exposicions al MACBA



El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) dedicarà una àmplia exposició a l'art del període comprès entre el 1946 i el 1956, època en la qual Nova York va substituir París com a centre neuràlgic, en una mostra coproduïda amb el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid, segons ha anunciat avui el director del MACBA, Manuel Borja-Villel, a la presentació de la temporada 2007-2008.

La mostra 'Bajo la bomba. El jazz de la guerra de imágenes transatlántica', que es podrà veure entre l'octubre del 2007 i el gener del 2008 comissariada per Serge Guilbaut, contindrà obres d'artistes tan destacats com Jackson Pollock, Willem de Kooning, Mark Rothko, Pablo Picasso, Fernand Léger, Vassili Kandinsky i Henri Matisse.

Manuel Borja-Villel no ha dubtat a considerar aquesta exposició com a "irrepetible" i de les "més ambicioses" de la història del MACBA per mostrar aquest "període visagra" en l'avantguarda històrica. El director del museu ha anunciat que, tot i estar coproduïda pel Reina Sofia, només es podrà veure a Barcelona.

El director del MACBA ha dit que aquesta exposició permetrà proporcionar llum a un període considerat "gris" i recuperar a artistes injustament oblidats com Giuseppe Capogrossi, Vieira da Silva, Byron Brown o Gertrude Escombrar. Borja-Villel ha dit que en aquesta confrontació ideològica entre París i Nova York la guanyadora ha estat "el consum".

La temporada del MACBA s'obrirà, tot i això, el setembre amb una exposició de Joan Jonas, amb treballs fets entre els anys 60 i 70 en els que combina la dansa, la 'performance' i el vídeo. El director ha dit que amb aquesta mostra es tanca el cicle del museu dedicat a la teatralitat en l'art.

La Col·lecció MACBA viatjarà a l'octubre a la Frankfurter Kunstverein, amb una mostra inclosa dins de la programació de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt. Borja-Villel ha explicat que es viatja a Alemanya per mostrar "el model de museu", en una presentació que contindrà quatre o cinc obres d'adquisició recent i que s'exhibiran allà per primera vegada.

Entrades populars