Venècia tria 4 films catalans


La nova pel·lícula de José Luis Guerín, En la ciudad de Sylvia, competirà a la propera edició de la Mostra de Cinema de Venècia, que tindrà lloc entre el 29 d'agost i el 8 de setembre. A més, les seccions paral·leles del festival han seleccionat les pel·lícules The Silence Before Bach, de Pere Portabella, que torna a la direcció després de 17 anys; Rec, dirigida per Jaume Balagueró i Paco Plaza, i el film d'animació Nocturna, de Víctor Maldonado i Adrià García.

En la ciudad de Sylvia és la primera pel·lícula de Guerín després del documental En construcción, que entre altres guardons es va endur tres premis al Festival de Sant Sebastià del 2001. Està interpretada per Pilar López de Ayala i el francès Xavier Lafitte, i té com a protagonista un jove estranger que recorre la ciutat buscant una dona que va conèixer anys enrere.

Pere Portabella ha tornat al cinema disset anys després de Pont de Varsòvia amb The Silence Before Bach, interpretada per actors professionals com Àlex Brendemühl i músics com Christian Brembeck, que dóna vida al mateix Bach. El film, que proposa una aproximació a la música a través de l'obra de Bach, formarà part de la competició Orizzonti de la Mostra de Venècia. Aquesta secció es planteja enguany com un cicle dedicat als mestres del cinema, i Portabella hi compartirà protagonisme amb Woody Allen, Claude Chabrol i Manoel de Oliveira.

Jaume Balagueró, que ja havia portat la seva obra a la Mostra de Venècia, enguany hi presenta Rec, que ha dirigit conjuntament amb Paco Plaza. És un film de terror en temps real protagonitzat per Manuela Velasco, Ferran Terraza i Jorge Yamam, al voltant d'una reportera de televisió que acompanya un equip de bombers i acaben vivint una nit de malson. El film es presenta a la secció paral·lela Venezia Notte, fora de concurs, en la qual es podrà veure una altra producció de Filmax, el film animat Nocturna. L'han dirigit Víctor Maldonado i Adrià García, i té com a protagonista un nen orfe i amb por de la foscor.

Entrades populars