Biografia política de Diego Rivera


L'editorial Lumen acaba de publicar la biografia 'Diego Rivera, luces y sombras', un llibre de l'escriptora Raquel Tibol que incideix en els aspectes polítics i socials que van marcar la vida de l'artista mexicà. Membre de la generació que va fer possible el sorgiment d'una escola mexicana que no estigués subjecta al gust dels compradors, Rivera va aprofundir en la realitat mexicana i va posar al servei de la seva terra la seva imaginació, que marcaria de manera inesborrable l'art nacional.

'Diego Rivera, luces y sombras' explica el paper de l'artista en la formació de l'escola més important que ha tingut l'art a Mèxic, i també els aspectes que van marcar la seva vida: la influència del seu pare, els anys a Europa, el contacte amb la pintura monumental italiana, la 'revolució mexicana', la Revolució Russa i la seva relació amb Frida Kahlo.L'autora, intel·lectual de prestigi que va conèixer Diego Rivera, ens acosta a les llums i les ombres que travessen el pensament i la creació d'un dels artistes mexicans més importants de la història.

Raquel Tibol, nascuda a l'Argentina i nacionalitzada mexicana, va ser secretària de Diego Rivera. Ha estat museografa, jurada d'art i autora de llibres com 'Historia general del arte mexicano', 'Episodios fotográficos' i 'Ser y ver. Mujeres en las artes visuales'.També ha recopilat textos de Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros, Rufino Tamayo i Frida Kahlo, entre d'altres. És l'autora de l'edició dels papers íntims de Kahlo, 'Ahí les dejo mi retrato'.

Entrades populars