El còmic català a la Fira de Frankfurt


El Museum für Kommunikation de Frankfurt inaugura aquesta tarda l'exposició 'Catalonia-Un país que és dibuixa cap el futur', una coproducció entre el centre i l'Institut Ramon Llull (IRL) sobre el còmic català comissariada per Gheorg-Chrsitof Bertsh. La mostra, inclosa dins de la participació de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt, il·lustra un període que va des del final de la guerra civil espanyola i el començament del règim franquista fins als Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

A través de dibuixos originals, revistes de còmic i creacions de gran format dels autors catalans de còmic més importants, s'observa la seva influència en la vida social i cultural de Catalunya. Creacions de Miguel Gallardo, Nazario, Max, Javier Mariscal, Daniel Torres o Francisco Ibáñez formen part de la mostra, que romandrà al museu alemany fins al 18 de novembre.

El director de l'IRL, Josep Bargalló, ha qualificat la cultura catalana com a "summament visual" i ha recordat que els còmics han estat "una forma de comunicació innovadora, que divulga temes polítics i culturals". Bargalló ha elogiat la feina de Bertsh i de la conservadora del museu, Monique Behr, que, a més, de "concedir al còmic la importància que mereix, narra una història cultural real. La història d'un gènere potent en un país creatiu".

Entrades populars