Guinovart i l'Opera a la Galeria Joan Prats



El pintor i escultor Josep Guinovart viu els seus 80 anys amb una especial intensitat fent allò que més li agrada i que ha fet normalment al llarg de tota la seva vida, que és treballar en la professió d'artista plàstic que li correspon per exposar finalment l'obra resultant.

I exposar, una vegada més, és el que fa l'amic Guino en aquests moments a la Galeria Joan Prats-Artgràfic de Barcelona, com a espai idoni per mostrar els originals que l'artista ha fet per al llibre "Temporada d'òpera 2007-2008", publicat pels Amics del Liceu, amb la finalitat d'oferir al públic una eina de preparació de les òperes de la temporada ben il·lustrada pels originals d'un bon artista contemporani com Josep Guinovart, que és, a més a més, un bon amant de la música. Títols com "Mort a Venècia", "Don Giovanni", "Elektra" o "Aida", entre d'altres, han trobat en la sensibilitat de Josep Guinovart la seva més subtil traducció plàstica.

La traducció plàstica d'un pintor que sempre ha afirmat que si no s'hagués dedicat a pintar hauria estat músic, un món creatiu que va conèixer aviat quan molt jovenet acompanyava el seu pare a concerts i audicions musicals de gènere divers. Guinovart completa aquesta exposició dels originals de les òperes del Liceu amb un personal muntatge on manifesta la seva visió més àmplia d'aquest món de l'òpera, que és per ell existencial, dramàtic, poètic, irònic i lúdic alhora.

Entrades populars