La Generalitat prepara una mostra-homenatge als artistes catalans de la 2a meitat del s. XX


La Generalitat vol fer "justícia" amb la generació d'artistes catalans de la segona meitat del segle XX amb una exposició que itineraria per diverses ciutats del món, ha anunciat avui a Amsterdam el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. La Conselleria i l'Institut Ramon Llull estan començant a negociar la possibilitat de fer aquesta exposició itinerant, que abraçaria des d'Antoni Tàpies a Miquel Barceló, amb la intenció de portar-la a museus de Londres, Berlín, París, Tòquio i Mèxic.

Per al conseller, amb l'exposició es pretén ser "més justos" amb aquesta generació de la segona meitat del segle XX, que es veuen com a "molt joves" per estar en el MNAC i "molt vells" per estar en el MACBA. Tresserras ha afirmat que aquesta exposició protagonitzaria el "post-Frankfurt" --referint-se a la participació a la Fira del Llibre que centra ara l'atenció artística de la cultura catalana--, per acabar de "rematar la feina" iniciada per mostres com la que es va poder veure en el Metropolitan de Nova York i la que avui s'inaugura a Amsterdam sobre la Barcelona de 1900.

La mostra, de la qual s'està buscant un comissari que organitzi el discurs expositiu, es nodriria d'obres dels museus catalans, així com de col·leccions privades i pinacoteques de tot el món.
Joan Manuel Tresserras ha fet aquest anunci a Amsterdam, on avui inaugura al costat de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, l'exposició 'Barcelona 1900', un passeig a través de més de 200 peces per les transformacions socials, culturals i urbanístiques que van sacsejar la capital catalana entre el 1890 i el 1910. Tresserras ha assegurat que la cultura catalana ha de ser capaç d'"exhibir internacionalment" el seu patrimoni, i que després d'aquesta exposició, centrada en el modernisme, seria important fer-ho amb el romànic i l'art de la segona meitat del segle XX.

Entrades populars